SLO   |   ENG

  • /
  • /
  • ECDR IN ITF USPOSABLJATA UČITELJE IZ BOSNE IN HERCEGOVINE O ŠOLSKI IN VRSTNIŠKI MEDIACIJI V LJUBLJANI

ECDR IN ITF USPOSABLJATA UČITELJE IZ BOSNE IN HERCEGOVINE O ŠOLSKI IN VRSTNIŠKI MEDIACIJI V LJUBLJANI

 

 Evropski center za reševanje sporov (ECDR)  in Ustanova za krepitev človekove varnosti (ITF) sta v Ljubljani sprejela 27 učiteljic in učiteljev, šolskih mediatorjev iz devetih osnovnih šol iz Bosne in Hercegovine na strokovni ekskurziji o šolski in vrstniški mediaciji.

 

Namen programa je bil seznaniti šolske mediatorje z vlogo mediacije v šolskem sistemu v Sloveniji in pokazati primere dobre prakse ter izmenjava mnenj med sogovorniki iz Slovenije in BiH. Program v Ljubljani pod vodstvom ECDR je potekal 3 dni.

 

Na ECDR sta učitelje in učiteljice sprejela direktor Uroš Petohleb in vodja glavne pisarne Ela Vojinović ter jim skozi prezentacijo o aktivnostih našega centra približala tudi postopke alternativnega reševanja sporov. Mestna občina Ljubljana je predstavila svojo vlogo sodelovanja pri podpori mediacije na šolah v Občini Ljubljana, udeleženci so obiskali tudi OŠ Preserje pri Radomljah, kjer se izvaja mediacija.

 

Cilj projekta je učiteljem in učencem predati znanje o tehnikah in orodjih mediacije, s katerimi lahko samostojno in medsebojno rešujejo konfliktne situacije ter krepijo strpnost, dialog in enakopravnost tako v šolskem okolju, kot tudi na drugih področjih vsakdanjega življenja. Poseben poudarek projekta je tudi na vrstniški mediaciji, ki podpira reševanje sporov med učenci, izboljšuje vzdušje v šoli in preprečuje nastajanje večjih konfliktov v prihodnosti.

 

 


Evropski center za reševanje sporov

European Centre for Dispute Resolution

Tomšičeva ulica 6
1000 Ljubljana

+386 8 20 56 590

info@ecdr.si