SLO   |   ENG

 OKROGLA MIZA O STALIŠČU EVROPSKE UNIJE O SINGAPURSKI KONVENCIJI O MEDIACIJI

 

 

 

V luči skorajšnjega predsedovanja Slovenije Svetu EU je ELI hub Slovenija, ki deluje v okviru Evropskega centra za reševanje sporov (ECDR) soorganizator pomembnega mednarodnega posveta »Okrogla miza o stališču Evropske unije o Singapurski konvenciji o mediaciji«.

 

Singapurska konvencija vzpostavlja enotna pravila glede izvrševanja sporazumov o poravnavah sklenjenih v mednarodnih trgovinskih mediacijah.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na okrogli mizi, kjer bodo o tematiki razpravljali ugledni mednarodni strokovnjaki. Okrogla miza bo potekala v petek dne 18.6. med 11 in 13 uro.

 

Prijava na dogodek: https://vuw.zoom.us/webinar/register/WN_hSFTXym_SrKRCTIsZ7NgLQ.


ZGODNJA NEVTRALNA OCENA (NEO)

NEO je simulacija sojenja, ki stranki razkrije, kakšen rezultat lahko pričakuje, če bo spor prišel na sodišče. Izvajajo jo nekdanji ustavni, vrhovni in drugi sodniki višjih stopenj, ki tako stranki omogočijo pogled na spor skozi sodniške oči.

Več informacij »

Potrošniški spori

Pravila postopka reševanja potrošniških sporov se uporabljajo za reševanje pogodbenih sporov med ponudniki in potrošniki, ki so v zvezi s prodajo blaga ali opravljanjem storitev in niso bili rešeni s pogajanji med strankami na podlagi pravočasnega in pravilnega zahtevka potrošnika za odpravo napake, povračilo škode ali izvedbo plačila.

Več informacij »

Mednarodna dejavnost

Strokovnjaki ECDR so se pri številnih mednarodnih projektih v preteklih letih ukvarjali s primerjalnimi raziskavami, oblikovanjem zakonodajnih in samoregulativnih okvirjev, krepili so institucionalne zmogljivosti ...

Več informacij »


Evropski center za reševanje sporov

European Centre for Dispute Resolution

Tomšičeva ulica 6
1000 Ljubljana

+386 8 20 56 590

info@ecdr.si