SLO   |   ENG

 OKROGLA MIZA O STALIŠČU EVROPSKE UNIJE O SINGAPURSKI KONVENCIJI O MEDIACIJI

 

 

 

ELI hub Slovenija, ki deluje v okviru Evropskega centra za reševanje sporov (ECDR) je bil soorganizator pomembnega Mednarodnega posveta »Okrogla miza o stališču Evropske unije o Singapurski konvenciji o mediaciji«, ki je potekala 18.6.2021

Singapurska konvencija vzpostavlja enotna pravila glede izvrševanja sporazumov o poravnavah sklenjenih v mednarodnih trgovinskih mediacijah.

Na okrogli mizi so sodelovali mnogi ugledni mednarodni strokovnjaki s področja mediacije. Zbrane poslušalce je uvodoma nagovorila ga. Katarina Kresal, sopredsedujoča ELI HUB Slovenija, g. Aleš Zalar, prav tako sopredsedujoč ELI HUB Slovenija, pa je okroglo mizo moderiral.

V kolikor se vam ni uspelo udeležiti »Okrogle mize o stališču Evropske unije o Singapurski konvenciji o mediaciji«, ki je potekala 18.6., si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

Povezava:

https://vuw.zoom.us/rec/share/HkCbUqRRntU0CJuRMnlzaZh2gwuMRXEbFKCvEElrtJO8mUwvpNTGbsKYVS1bWAHW.f43dBjgFbQ8zdhu1

Geslo: ?z7s1zrw

 

Vljudno vabljeni k ogledu.


ZGODNJA NEVTRALNA OCENA (NEO)

NEO je simulacija sojenja, ki stranki razkrije, kakšen rezultat lahko pričakuje, če bo spor prišel na sodišče. Izvajajo jo nekdanji ustavni, vrhovni in drugi sodniki višjih stopenj, ki tako stranki omogočijo pogled na spor skozi sodniške oči.

Več informacij »

Potrošniški spori

Pravila postopka reševanja potrošniških sporov se uporabljajo za reševanje pogodbenih sporov med ponudniki in potrošniki, ki so v zvezi s prodajo blaga ali opravljanjem storitev in niso bili rešeni s pogajanji med strankami na podlagi pravočasnega in pravilnega zahtevka potrošnika za odpravo napake, povračilo škode ali izvedbo plačila.

Več informacij »

Mednarodna dejavnost

Strokovnjaki ECDR so se pri številnih mednarodnih projektih v preteklih letih ukvarjali s primerjalnimi raziskavami, oblikovanjem zakonodajnih in samoregulativnih okvirjev, krepili so institucionalne zmogljivosti ...

Več informacij »


Evropski center za reševanje sporov

European Centre for Dispute Resolution

Tomšičeva ulica 6
1000 Ljubljana

+386 8 20 56 590

info@ecdr.si